Natuur

Camping Heidestrand ligt in een prachtige groene regio in Belgische Limburg. De camping is namelijk te vinden midden in het natuurrijke vijvergebied De Wijers. Uitkijktoren De Wijers ligt op slechts 10 minuten loopafstand. Geniet hier van de stranden, vijvers, meren, bossen en heidevelden. De variatie aan natuur is enorm. De bijzondere regio met 1001 vijvers is door Europa (Natura 2000) erkend als een bijzonder waardevol gebied. Er valt hier genoeg moois te ontdekken!

Omgeving overzicht

De Teut

De Teut is het grootste heide- en vennengebied van Midden-Limburg. Dit uitgestrekte natuurschoon wilt u niet missen. De naam van het natuurgebied is afgeleid van kooplieden of ambachtslieden die men teuten noemde. 

De Wijers

Dompel uzelf onder in dit unieke gebied met maar liefst 1001 vijvers. Natuurliefhebbers voelen zich hier direct thuis. U kunt hier namelijk veel bijzondere planten en diersoorten spotten, zoals roerdompen en boomkikkers.

Bolderberg

Het beklimmen van de Bolderberg is zeker de moeite waard. Bovenop de berg wordt u beloond met adembenemend zicht op Kasteel Terlaemen en haar vijvers. Tevens kunt u hier ook de Kluis van Bolderberg bezoeken. 

Nationaal Park Hoge Kempen

Nationaal Park Hoge Kempen is een schitterend natuurgebied waar meer dan 12.000 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. De hoogteverschillen maken het natuurgebied extra spectaculair.