Musea, cultuur en steden

Op cultureel vlak valt er genoeg te ondernemen in Belgische Limburg. We hebben de leukste tips alvast voor u op een rijtje gezet.

Omgeving overzicht

Abdijsite Herkenrode

De Abdijsite Herkenrode in Hasselt ligt midden in een prachtig natuurgebied. De vrouwenabdij ademt rust en een rijk verleden.  Dwaal door het kruidenpark of volg een interessante audiotour. 

C-Mine

C-Mine is een creatieve hotspot gebaseerd op een rijk mijnverleden. Het industriële mijnerfgoed in Genk barst van de cultuur. Tevens kunt u wandelen door de onderaardse gangen en beklim de schachtblok.

Tongeren

Tongeren is de oudste stad van België met veel historisch erfgoed. Het Gallo-Romeins museum mag u hier sowieso niet gemist hebben! Reis van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd.

Hasselt

Hasselt staat ook wel bekend als de 'hoofdstad van de smaak'. De stad puilt uit van de lekkere eettentjes. Op culinair vlak zit u hier dus gebakken! ... Maar dat is niet alles op gebied van mode is Hasselt namelijk ook een voorloper. 

Sint-Truiden

Als 6de monumentenstad in België zijn er talrijke bezienswaardigheden in Sint-Truiden. Er valt hier genoeg te zien! Naast de rijke geschiedenis is Sint-Truiden ook bekend als prachtige fruitstad.

Diest

Diest kent een boeiend verleden als vestingstad. Het begijnhof in Diest is een van de oudste, grootste en best bewaarde begijnhoven van de lagen landen en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Maastricht

Maastricht is een sfeervolle stad vol historie, kunst en cultuur. Geniet van de historische panden, gezellige terrasjes en hippe modewinkels. Wilt u wat meer de rust opzoeken? Ga dan naar het Frontenpark!

Japanse Tuin

Een beetje Japan in België. De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste zijn soort in Europa. Geniet van de rust en kletterende watervallen. U kunt hier ook deelnemen aan diverse activiteiten.

Multiculturele markt

Geniet van de sfeer en proef overheerlijke zuiderse en exotische specialiteiten op de Multiculturele markt in Heusden-Zolder. Meer dan 200 standhouders zorgen voor een gevarieerd aanbod.